Визе

Држављани многих земаља могу да уђу у Србију без визе и да проведу од 30 до 90 дана у земљи да би научили српски језик. Кликните овде да проверите да ли вам је потребна виза за улазак у Србију.

Ако планирате да останете дуже или вам је потребна виза за улазак у Србију, потребно је да се пријавите за визу у амбасади или конзулату Републике Србије у било којој земљи пре путовања. Процедура за издавање визе траје око 30 дана, па се препоручује да започнете регистрацију 45-60 дана пре курса језика. Ево неколико основних услова за улазак у Србију или добијање српске визе / привременог боравка:
https://www.mfa.rs/en/citizens/travel-serbia/covid-19-entry-requirements
https://www.mfa.rs/en/citizens/travel-serbia/general-entry-requirements
https://www.mfa.rs/en/citizens/travel-serbia/visa-requirements
Молимо контактирајте најближу амбасаду или конзулат Србије да бисте добили детаљније информације.

Радионица за српски језик и културу ће радо подржати Вашу пријаву за визу, привремени боравак и пасош ако је Ваша основна сврха боравка у Србији учење српског језика. То значи да морате посветити знатну количину времена учењу у школи и код куће, трајање програма треба да буде 24 недеље или дуже са оптерећењем од 10 часова недељно или више. За студенте који желе да се спремају за универзитетске студије из српског језика обавезан је сертификациони испит и препоручује се додатно оптерећење ради адекватне припреме за испит.

ВАЖНО: Ако у Србију уђете са туристичком пропусницом без визе, Ваше могућности да легално продужите боравак у Србији биће веома ограничене. Привремени боравак за учење српског језика је доступан само ако планирате да након курса српског језика наставите школовање на основним академским, мастер или докторским студијама на неком од акредитованих универзитета и факултета у Србији. У овом случају Радионица за српски језик и културу радо ће подржати Вашу пријаву за привремени боравак ради припремног језичког програма. Након што завршите курс српског, мораћете да положите сертификациони испит из српског језика, као и пријемни испит за студије по избору. Привремени боравак ради учења језика по српском закону није могућ у друге сврхе, па ако желите да научите српски језик на дужем програму и отворите компанију, преселите се у Србију или нађете посао након програма, прво треба да добијете визу.

Важне информације

Цене и датуми одржавања курсеваПријављивање на курсеве и летње школеПутовање у Србију и водич кроз БеоградВизе
Квиз "Србомер" Галерија За Донаторе