Vize

Državljani mnogih zemalja mogu da uđu u Srbiju bez vize i da provedu od 30 do 90 dana u zemlji da bi naučili srpski jezik. Kliknite ovde da proverite da li vam je potrebna viza za ulazak u Srbiju.

Ako planirate da ostanete duže ili vam je potrebna viza za ulazak u Srbiju, potrebno je da se prijavite za vizu u ambasadi ili konzulatu Republike Srbije u bilo kojoj zemlji pre putovanja. Procedura za izdavanje vize traje oko 30 dana, pa se preporučuje da započnete registraciju 45-60 dana pre kursa jezika. Evo nekoliko osnovnih uslova za ulazak u Srbiju ili dobijanje srpske vize / privremenog boravka:
https://www.mfa.rs/en/citizens/travel-serbia/covid-19-entry-requirements
https://www.mfa.rs/en/citizens/travel-serbia/general-entry-requirements
https://www.mfa.rs/en/citizens/travel-serbia/visa-requirements
Molimo kontaktirajte najbližu ambasadu ili konzulat Srbije da biste dobili detaljnije informacije.

Radionica za srpski jezik i kulturu će rado podržati Vašu prijavu za vizu, privremeni boravak i pasoš ako je Vaša osnovna svrha boravka u Srbiji učenje srpskog jezika. To znači da morate posvetiti znatnu količinu vremena učenju u školi i kod kuće, trajanje programa treba da bude 24 nedelje ili duže sa opterećenjem od 10 časova nedeljno ili više. Za studente koji žele da se spremaju za univerzitetske studije iz srpskog jezika obavezan je sertifikacioni ispit i preporučuje se dodatno opterećenje radi adekvatne pripreme za ispit.

VAŽNO: Ako u Srbiju uđete sa turističkom propusnicom bez vize, Vaše mogućnosti da legalno produžite boravak u Srbiji biće veoma ograničene. Privremeni boravak za učenje srpskog jezika je dostupan samo ako planirate da nakon kursa srpskog jezika nastavite školovanje na osnovnim akademskim, master ili doktorskim studijama na nekom od akreditovanih univerziteta i fakulteta u Srbiji. U ovom slučaju Radionica za srpski jezik i kulturu rado će podržati Vašu prijavu za privremeni boravak radi pripremnog jezičkog programa. Nakon što završite kurs srpskog, moraćete da položite sertifikacioni ispit iz srpskog jezika, kao i prijemni ispit za studije po izboru. Privremeni boravak radi učenja jezika po srpskom zakonu nije moguć u druge svrhe, pa ako želite da naučite srpski jezik na dužem programu i otvorite kompaniju, preselite se u Srbiju ili nađete posao nakon programa, prvo treba da dobijete vizu.

Važne informacije

Cene i datumi održavanja kursevaPrijavljivanje na kurseve i letnje školePutovanje u Srbiju i vodič kroz BeogradVize
Kviz "Srbomer" Galerija Za Donatore