Nova godina u Srbiji - srpski jezik za strance

Ime projekta
"Nova godina u Srbiji - Intenzivni kurs srpskog jezika".

Mesto održavanja projekta
Valjevo, Srbija (saznajte više o Valjevu).
Program je takođe dostupan on-line.

Vreme održavanja projekta
30.12.2017. - 8.01.2018. (10 dana, 9 noći)

Nivoi znanja
Na Novogodišnjem kursu srpskog jezika mogu učestvovati svi nivoi znanja, od apsolutnih početnika do najnaprednijih studenata.

Ciljevi projekta
- Učenje i usavršavanje znanja iz srpskog jezika za sve nivoe (početni, srednji, napredni, maternji);
- proučavanje kulture Srba, njenih tradicionalnih vrednosti i modernih težnji kroz teorijski i praktičan rad;
- život u autentičnoj srpskoj sredini, uspostavljanje kontakata sa autentičnim Srbima i razmena iskustava i pogleda sa njima.

Kalendar (podložan minimalnim izmenama)
decembar - januar

Intenzivni kurs srpskog jezika
Učešćem na Intenzivnom kursu srpskog jezika stičete nove, usavršavate svoje postojeće jezičke sposobnosti i osposobljavate se za kulturno snalaženje u srpskoj sredini. Na osnovu klasifikacionog testa, koji sprovodimo prvi dan po dolasku na Intenzivni kurs, svi polaznici se dele u radne grupe sa sličnim jezičkim sposobnostima. Postoji šest grupa: početna 1, početna 2, srednja 1, srednja 2 napredna i grupa za maternji jezik. Svaka grupa ima odgovarajući program i lektore i radi odvojeno. Akcenat se stavlja na komunikativne sposobnosti polaznika. Teorijski, tj. sistemski aspekt jezika predstavlja se adekvatno potrebama svakog nivoa. Predavanja počinju svakog radnog dana u 9:00 i završavaju se u 14:30 (podložan minimalnim izmenama).

Časovi 1-2 Odmor Časovi 3-4 Odmor Časovi 5-6
(30 časova nedeljno)
09:00-10:30 10:30-10:50 10:50-12:20 12:20-13:00 13:00-14:30

Kurs se sastoji od dva bloka. U prvom bloku student usavršava jezičke i komunikativne sposobnosti kroz savremeni jezički kurs. U drugom bloku, takozvanom lingvo-kulturološkom, student kroz praktične jezičke vežbe stiče mnoga znanja iz kulture Srba koja su mu potrebna da bi se mogao orijentisati u srpskoj realnosti i aktivira znanje koje je stekao u kabinetskoj nastavi srpskog. Ovaj drugi blok čini naš program posebnim i popularnijim u odnosu na druge škole. Student za vreme trajanja programa nema veliki intelektualni zamor i rado izvršava zadatke, a po završetku kursa oseća izuzetno zadovoljstvo zbog napretka koji je učinio.

Intenzivni kurs srpskog jezika 20 časova nedeljno 30 časova nedeljno
2 nedelje 130 € 195 €

Ekskurzije
Valjevo, njegova okolina, kao i čitava Srbije nude nebrojene mogućnosti za najrazličitije ekskurzije. Od evropskih dvoraca u Vojvodini do orijentalnog Novog Pazara, od mirnih ravničarskih reka do raftinga planinskom rekom Tarom. U cenu Vašeg kursa ne ulaze i ekskurzije, ali će Vam organizatori pomoći da pronađete ono što Vas zanima po cenama koje Vam odgovaraju.

Rekreacija
U toku Kursa srpskog jezika u Valjevu možete se baviti sportom u slobodnom vremenu. Valjevo poseduje terene i objekte za skoro sve postojeće sportove. Nema bojazni da će Vam kondicija opasti tokom Kursa srpskog jezika za strance jer Beograd ima divne parkove pogodne za sve gradske sportove (džogiranje, gimnastika, tai-ći...). Oragnizatori će Vam rado pomoći da pronađete sve što Vam je potrebno.

Društveni život
Imaćete mogućnost da se družite sa studentima u Valjevu. Integracione žurke se prave u večernjim časovima tokom prve nedelje kursa. Valjevo obiluje noćnim klubovima i drugim mestima gde se možete upoznati sa mladim Srbima, koji su inače vrlo otvoreni i druželjubivi.

Smeštaj
Smeštaj je u modernom studentskom domu koji je projektovan i izgrađen specijalno za polaznike Radionice za srpski jezik i kulturu. Nalazi se na gornjim spratovima školske zgrade. Sobe su udobne i domaćini će Vam pomoći u svemu što Vam je potrebno. Privatni smeštaj, u okviru porodice, u privatnim domovima može se dobiti uz doplatu. Porodice takođe imaju važnu ulogu u nastavi srpskog jezika i kulture i učestvuju u obrazovnom procesu. Ukoliko imate neke specijalne želje u vezi sa smeštajem (npr. ipak želite sobu u hotelu, stan ili Vam smeštaj nije potreban), molimo Vas da stupite u kontakt sa organizatorima.

Hrana
Ukoliko želite da kuvate sami, korišćenje kuhinje je besplatno. Dva obroka dnevno (doručak i večera), sa domaćim tradicionalnim jelima i u atmosferi srpskog gostoprimstva, možete dobiti uz doplatu. Ako imate specijalne želje u vezi sa hranom (npr. vegetarijanac ste ili imate druge navike u ishrani), molimo Vas da stupite u kontakt sa organizatorima.

Cena
Cena Novogodišnje zabave i kursa srpskog jezika iznosi 130€ (20 časova), ili 195€ (30 časova), i u nju je uključeno:

Više informacija o načinima plaćanja dobićete nakon prijavljivanja.

Prijavljivanje
Želim da učestvujem na Intenzivnom kursu srpskog jezika i da dočekam Novu godinu u Srbiji!

Važne informacije

Cene i datumi održavanja kursevaPrijavljivanje na kurseve i letnje školePutovanje u Srbiju i vodič kroz BeogradVize
Kviz "Srbomer" Galerija Za Donatore